Opstijgend vocht (vochtwerende gelinjectie)

- Opstijgend of capillair vocht zorgt (samen met condensatie, koudebruggen, lekkages en doorslaand vocht) voor meer dan 30% van de bouwproblemen. Deze vochtproblemen hebben tot gevolg dat de muren vochtig staan,  waardoor de isolatiewaarde drastisch vermindert met als gevolg: lager comfortgevoel en een hogere energiefactuur.

- Het vochtige klimaat zorgt daarnaast voor schimmelvorming met als gevolg geurhinder en een potentieel gevaar voor uw gezondheid!
- Door het vocht en de daarin aanwezige zouten verbrokkelt de pleister, komt het behangpapier los en vertoont de muurverf lelijke vlekken of bladdert af.

- De uitkristalliserende zouten doen de bepleistering loskomen en het altijd aanwezige vocht tast hout en andere materialen aan.
- De hygroscopische zouten hebben de neiging om vocht uit de omgeving vast te houden.

- De door NDB Renovatie gebruikte injectieproducten zorgen reeds decennia voor een doeltreffende en blijvende horizontale barrière tegen opstijgend vocht. NDB Renovatie was de eerste erkende aannemer die o.a. de nieuwe 'Rewagel Inject 3A+'-injectiegel gebruikte om vochtige muren tegen opstijgend/capillair/optrekkend vocht te behandelen!

- 'Rewagel Inject 3A+' is een reukloze, solventvrije (watergedragen) injectiegel op basis van een silaan-siloxaanmengsel (>80%). De gel wordt in de muur aangebracht met een manuele of elektrische pomp. Hierna verspreidt het zich optimaal in de muur en vormt het een ononderbroken waterdichte sperlaag die capillaire opstijging volledig verhindert. Deze gel werkt in alle omstandigheden maximaal efficiënt en garandeert dan ook de nodige duurzaamheid!

- Het WTCB heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar de afbreuk van de actieve stoffen(silanen en siloxanen), en kwam naar lang onderzoek tot de vaststelling, dat enkel UV bestraling deze stoffen kan afbreken.

- M.A.W., daar UV bestraling geen invloed heeft in de muren, hebben de injectiegels met deze actieve stoffen een levenslange werking!

- Daarom biedt NDB Renovatie dan ook 30 jaar garantie voor de behandeling tegen opstijgend vocht!

 

Heeft u ook last van opstijgend vocht? Contacteer NDB Renovatie!